נמצאים בהליך פשיטת רגל או הסתבכתם בהוצאות לפועל ומעוניינים להתחיל הכול מחדש? איך לוקחים משכנתא חוץ בנקאית? מה צריך לדעת?
משכנתא חוץ בנקאית: הפתרון לפושטי רגל
שלום לכולם, אני מרטין בוקסדורף ואני עוסק במשך עשור בטיפול במקרים של תיקי פושטי רגל אשר מעוניינים לקחת משכנתא מהבנק או מחברות חוץ בנקאיות.
אז מה זו בעצם משכנתא חוץ בנקאית?
כשמה כן היא, משכנתא חוץ בנקאית היא משכנתא הניתנת על ידי חברה חוץ בנקאית, כלומר חברה שאינה קשורה לבנק. בדרך כלל אלה חברות פרטיות שיש להן דרכים לגייס כסף מגורמים וללוות אותה ללקוח בריבית גבוהה, שכן החברות החוץ בנקאיות מבקשות להרוויח מההלוואה שהן מעניקות.
וזה חוקי?
אין צורך לחשוש, החברות החוץ בנקאיות הן חוקיות לחלוטין, ולא מדובר בשוק אפור. חברות אלה מרוויחות כסף מהריביות. אז נכון שחלק מנציגי החברות קצת יותר אגרסיביים מבחינת שיווק ומעוניינים לקדם עניינים ואחרים עדינים ומבינים יותר, ככה זה בהלוואות חוץ בנקאיות או בכל מקום אחר. מכל מקום, כשבוחרים חברה חוץ בנקאית, מומלץ להיזהר מחברות המאשרות הלוואה בכל תוקף, גם אם זה אומר להכניס את הלקוח שלהן למצב שבו הוא לא יכול להחזיר את הכסף. בעיקרון זה חוקי וזו אחריותו של הלקוח להחזיר את ההלוואה, אבל כדאי לחפש את החברות המעוניינות להרוויח על הריבית ואינן מעוניינות בנכס של הלקוח.
מה עוד כדאי לדעת כשלוקחים משכנתא חוץ בנקאית?
כל מי שלוקח משכנתא חוץ בנקאית צריך לדעת שלא מדובר במשכנתא לטווח ארוך, אלא לפתרון זמני לבעיה נקודתית לתקופה של עד שנתיים. בהשוואה להלוואה שלוקחים מהבנק מדובר בריביות גבוהות של 12 או 13 אחוזים. כי כפי שאמרנו מקודם, החברות החוץ בנקאיות עושות רווחים על הריביות האלה. אחרי הכול, לחברות אלה יש הוצאות לא מעטות של תפעול, השגת כספים מגורמים, משכורות לעובדים, שכירות, ארנונה ועוד.
מתי כדאי בכלל לקחת משכנתא חוץ בנקאית?
אם נדבר בגילוי לב, כדאי לקחת משכנתא חוץ בנקאית רק במקרה שבו אתם צריכים להחזיר חובות. כלומר, במצבים של פשיטת רגל, איחוד תיקים, עיקולים או הגבלות – זו המשכנתא שתציל אתכם. המשכנתא הזו אינה מתאימה להשקעות לטווח ארוך כמו רכישת דירה, לדוגמה.
איך אתן מתכוונים להחזיר את המשכנתא?
לפני שהחברות החוץ בנקאיות מאשרות לכם את המשכנתא, הן רוצות לדעת איך אתם מתכוונים להחזיר אותה. במקרה זה עומדות בפניכם שתי אפשרויות. האחת היא למחזר את המשכנתא לבנק והשנייה היא למכור את הנכס ולאחר מכן להתחיל להחזיר את המשכנתא. לא משנה מה תבחרו, כל עוד תציגו את תכנית הפעולה שלכם לחברות האשראי.
מה הסכום המקסימלי שניתן לקחת בהלוואה חוץ בנקאית?
בדרך כלל הסכום המקסימלי הוא עד 50 אחוזים משוויו של הבית. לדוגמה, אם הבית עולה מיליון שקלים, ניתן לקחת הלוואה עד 500 אלף שקלים. אגב, סוג ההלוואה הזו שנועדה להיפטר מהחובות נקראית "הלוואה לכל מטרה".
על מה עוד צריך לשלם כאשר לוקחים משכנתא חוץ בנקאית?
כל מי שמתכוון לקחת משכנתא חוץ בנקאית, צריך להיערך להוצאות נלוות. דבר ראשון, כבר הזכרנו את עניין הריביות שיכולות להגיע ל-13 אחוזים לצורך הלוואת גישור לתקופה של עד שנתיים. אבל זה עוד לא הכול. נוסף על כך, יש גם עלות פתיחת תיק שעשויה לנוע בסביבות ה-30 אלף שקל, הכוללת רישומים בטאבו, עורך דין, תשלומי אגרות, שמאי ועוד.
ולבסוף, ישנה גם עלות של יועץ מטפל שעולה בסביבות 20-30 אלף שקלים. אמנם זה לא חובה, אבל אם אתם לא יודעים לאן אתם נכנסים, כדאי להיוועץ עם מישהו שמכיר את עולם המשכנתאות החוץ בנקאיות מקרוב.
מרטין בוקסדורף- 0508116397 או maratbok@gmail.com