רוצים לקבל משכנתא גם לאחר שעברתם פשיטת רגל? שמי מרטין בוקסדורף ואני עוסק בהשגת משכנתא לפושטי רגל במשך עשור שלם.
איך זה עובד בפועל?
אחד הדברים הראשונים שאנחנו צריכים לעשות לאחר פשיטת רגל וקבלת ההפטר הוא לארגן את כל המידע כך שישמש לטובתנו. במצב זה יש לנו יתרון משמעותי על הבנקים, שכן אנחנו יודעים מדוע פשטנו את הרגל, והם לא. כי ברשותם קיימים הנתונים היבשים בלבד.
כאשר אני יושב עם לקוחות, אני מנסה להבין מה קרה, איך הם נכנסו לחובות ואיך הם קיבלו את ההפטר. לאחר שיש לי את כל המידע, אני מבקש מהלקוח להשיג כמה שיותר אישורים כדי לבנות יחד את הטיעונים ולבסס אותם על נתונים. המטרה היא לסובב את הדברים כך שייראו כיתרונות בעל העסק לשעבר אשר עבר דרך ארוכה, והיום הוא מוכן להשתקם.
רוצים דוגמה? בבקשה!
לא פעם מגיע אליי זוג מקסים לאחר פשיטת רגל, ומבקש לקבל משכנתא. עד כאן העובדות היבשות שגם הבנק מודע להן, ולכן הוא חושש כל כך להעניק את המשכנתא לבני הזוג. לאחר שאני מתשאל את בני הזוג, אני מגלה שהם עברו פשיטת רגל שלא באשמתם. מסתב שהם מעולם לא ניהלו עסק ועבדו כשכירים במשך כל חייהם. אך לאביו של הבעל היה עסק, ובנו חתם עליו ערבות בזמנו.
כעבור כמה שנים העסק נקלע לחובות, והבן נאלץ לשלם ערבות ולהגיע לידי פשיטת רגל. אך אם נשים רגע את פשיטת הרגל של בני הזוג בצד, נראה כי מדובר בשכירים בעלי משכורת קבוע, הם מרוויחים מעל הממוצע בשוק, ההתנהלות הכלכלית שלהם תקינה, אין להם הלוואות גדולות ועברו כבר 4 שנים מאז פשיטת הרגל.
כאשר יש לי את כל הסיפור המלא, אני יכול לכוון את בני הזוג ולבנות טיעונים, להדגיש את ההתנהלות התקינה שלהם לאורך השנים, ולאשרר את הנתונים החיוביים באמצעות מסמכים. ברגע שאני מציג לבנקים את חצי הכוס המלאה, לא אחת הם נעתרים ומאשרים את המשכנתא המיוחלת.
כמובן, לא רק הטיעונים משפיעים כאן, אלא גם הקשרים שלי עם הבנקים. היות שאני עוסק בתחום ייעוץ משכנתאות במשך שנים רבות, אני נעזר בקשרים שיש לי עם הבנקים. אני מכיר את התנהלות הבנקים מקרוב, וכך יכול לעזור למי שעבר פשיטת רגל לאשר את המשכנתא.